BAŞKANLIĞIMIZCA 04 MAYIS 2024 TARİHİNDE YAZILI, 19 – 22 AĞUSTOS 2024 TARİHLERİNDE SÖZLÜ BÖLÜMÜ YAPILAN DEVLET GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVINDA BAŞARILI OLAN ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER YAYIMLANDI

  • Ana Sayfa
  • Blog
  • BAŞKANLIĞIMIZCA 04 MAYIS 2024 TARİHİNDE YAZILI, 19 – 22 AĞUSTOS 2024 TARİHLERİNDE SÖZLÜ BÖLÜMÜ YAPILAN DEVLET GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVINDA BAŞARILI OLAN ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER YAYIMLANDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca yapılan Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavında başarılı olan adayların, anılan göreve atanabilmeleri için aşağıda istenilen belgeleri tamamlayarak en geç 11.10.2024 tarihi mesai saati bitimine kadar “Gelir İdaresi Başkanlığı (Personel Daire Başkanlığı (I) Merkez Atama Müdürlüğü) OECD Ankara Çok Taraflı Vergi Merkezi 25 Mart Mah. İstiklal Caddesi No:7, 06200 Yenimahalle / ANKARA” adresine kişinin kendisi tarafından “Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı ‘‘Evrak Teslim Formuna” istenilen belgeler eklenerek müracaat etmeleri gerekmektedir.

İSTENİLEN BELGELER

1- T.C. Kimlik Kartı veya Nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi (2 adet),

2- Öğrenim belgesinin:

  1. a) Yükseköğrenim bitirme diplomasının, çıkış belgesinin veya denklik belgesinin aslı ve fotokopisi (2 adet),
  2. b) Ortaokul veya lise öğrenimi normal öğrenim süresinden fazla ise (hazırlık sınıfı) buna ilişkin diploma veya mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi (2 adet) (Diplomada hazırlık sınıfı belirtilmemiş ise hazırlık sınıfı okuduğuna dair okuldan alınacak belge),
  3. c) Lisansüstü veya doktora eğitimini tamamlamış ise buna ilişkin belgenin aslı ve fotokopisi (2 adet),

3- Dört adet 4,5 x 6 ebadında renkli vesikalık fotoğraf,

4- Erkek adaylar için; Askerliğini yapanlar için terhis belgesi, yapmayanlar için askerlik durum belgesi (Karekodlu E-Devlet Çıktısı),

5- Adli sicil ve arşiv kaydına ilişkin beyan formu,

6- Mal bildirimi formu,

7- Halen herhangi bir kamu kurum veya kuruluşunda çalışanlar için, çalıştığı kurumdan alacakları onaylı hizmet belgesi,

8- Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi

 

NOTLAR:

  • (1). ve (2). maddede belirtilen belgelerin fotokopileri asılları ile karşılaştırılıp, onaylandıktan sonra asıl belgeler ilgiliye iade edilecektir.
  • “Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı ‘‘Evrak Teslim Formu’’ ile 5, 6 ve 8. maddedeki formlar www.gib.gov.tr adresinden temin edilecektir.
  • Mal Bildirimi Formu ön ve arka yüz olmak üzere 2 sayfadan oluşmaktadır. (Form çıktısı önlü arkalı tek sayfa olarak alınacaktır.)
  • Adayların kişisel bilgilerinde değişiklik olması halinde (Adres, telefon vb.) buna ilişkin bilgi ve belgelerin en kısa sürede ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • Gerçeğe aykırı belge verdiği veya beyanda bulunduğu tespit edilenlerin atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış ise iptal edilir. Bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanır.

– Adli sicil ve arşiv kaydı beyan formu

 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Evrak Teslim Formu

– Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi

– Mal bildirimi formu