Çalışanların Bireysel Vergi Süreçleri
Çalışanların Bireysel Vergi Süreçleri, Bireysel vergi danışmanlığı hizmeti sunan uzman ekiplerimiz, çalışanların uluslararası görevlendirme süreci boyunca ilgili ülkede yasalara uygun şekilde vergilendirilmesi, yararlanabilecekleri vergi avantajları ve görevlendirmeleri nedeniyle karşılaşabilecekleri vergi yükümlülükleri hususunda kendilerine bire bir vergi danışmanlık desteği verirler.
Şirketimiz, Bireysel vergi danışmanlığı kapsamında aşağıdaki hizmetler sunulmaktadır;
- Hisse edinim teşvikleri, Maaşlar, ikramiyeler ve iş akitleri gibi özellikli konularda vergisel hesaplama ve ödeme tekniklerinin sunulması,
- Çalışanlara Bireysel vergi ve sosyal güvenlik danışmanlığı,
- Üst düzey yöneticiler için vergi planlaması, Vergisel Avantajların kontrolü,
- Yabancı personel için çalışma izni ve oturma izni işlemleri ve gereklilikleri ile ilgili danışmanlık.
Çalışanlardan Hangi Durumda Gelir Vergisi Beyanı İstenir?
Bir takvim yılı içinde iş değiştiren veya birden fazla işverene bağlı olan çalışanların vergi borçlarının bildirimi son dönemde oldukça yoğun gündeme geldi. Gecikmiş vergi belgelerinin çalışanlara gelmesi ve çalışanların yükümlülüklerini bilmemeleri, bu da vergi borcunun ortaya çıkmasına neden oluyor, çalışanlar için durumu daha da dramatik hale getiriyor. Peki, çalışanların hangi durumda gelir vergisi beyannamesi vermeleri gerekir?
Çalışan için esas olan, işverene karşı sorumluluklarını yerine getirmek ve karşılığında ücretini almaktır. Çalışanlar birden fazla işteki iş değişikliğinden veya işlerinin getirdiği bazı yaptırımlardan haberdar olmayabilir. Bu durumlardan biri de gelir vergisi beyannamesi vermesi gerektiğidir.
Ancak gerçek şu ki, çalışanların böyle bir yükümlülüğü olduğu yasal düzenlemelerle belirleniyor. Ne yazık ki bu konuya yapılan itirazlar gerçeği değiştirmiyor, çünkü kanunu bilmemek bu konularda asla bize sorumluluk yükleyen bir mazeret değildir. Bu sorumluluğun doğmasına neden olan husus, iş değişikliği ve birden fazla işte çalışılması halinde “Birikimli Gelir Vergisi Matrahı” tutarıdır.